Quantcast
Channel: Pagina orasului Ludus, judetul Mures, Romania, cod postal 545200, informatii utile, imagini din oras, noutati, stiri locale, partener media Radio Transilvania Ludus. Director firme locale: societatile din orasul Ludus cu informatii
Viewing all 122 articles
Browse latest View live

Incident tragic la Şăulia soldat cu moartea suspecta a unui politist !

$
0
0

 

 

                           

 

 

În ziua de 1.11.2012, ora 14.10, ofiţerul de serviciu din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş a fost sesizat prin Dispeceratul 112 cu privire la faptul că în localitatea Şăulia de Câmpie, pe DJ 151A, a avut loc un eveniment rutier în care a fost implicat un poliţist, acesta prezentând o plagă împuşcată la nivelul capului.

La faţa locului s-a deplasat echipa operativă complexă din cadrul I.P.J. Mureş condusă de către şeful inspectoratului şi un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş.

 

 

                           

 

 

Din investigaţiile efectuate a rezultat faptul că poliţistul implicat în accident se afla în timpul serviciului şi se întorcea dintr-un sat aparţinător comunei, unde a desfăşurat activităţi de citare a unor persoane.

Aflându-se la volanul autospecialei, pe fondul neadaptării vitezei într-o curbă uşoară, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers părăsind partea carosabilă, intrând într-un copac.

Imediat după producerea evenimentului la faţa locului au sosit două persoane care intenţionau să-i acorde sprijin, acestea auzind un zgomot puternic.

 

 

                          

 

 

Apropiindu-se au constatat faptul că poliţistul prezenta o plagă împuşcată la nivelul capului, au anunţat imediat Dispeceratul 112, un elicopter SMURD transportându-l de urgenţă la Tg.Mureş, fiind diagnosticat cu plagă împuşcată, câteva ore mai târziu, orele 17.30, fiind declarat decesul.

Poliţistul în vârstă de 45 ani, a fost încadrat în M.A.I. în data de 15.06.1991, iar în prezent ocupa funcţia de ajutor şef post la Postul de Poliţie Miheşu de Câmpie, aparţinând de Secţia de Poliţie Rurală Zau de Câmpie. Agentul era căsătorit şi avea trei copii minori.

 

 

 

 

                                                                             COMISAR SEF DE POLITIE,

                                                                                       LIVIA POPA

                                                                                      I.P.J. MURES

 

 

 


Inaugurarea oficială a Centrului de zi pentru copii cu dizabilităţi al fundatiei “Impuls” din orasul Ludus.

$
0
0

 

 

                      

 

 

Astazi, în prezenţa a numeroase oficialităţi locale si judetene a avut loc inaugurarea oficială a Centrului de zi pentru copii cu dizabilităţi al fundatiei “Impuls” din orasul Ludus. Peste 50 de luduseni – oameni din fruntea administraţiei locale, alaturi de primarul Cristian Moldovan, dar şi părinţi ai copiilor diagnosticaţi cu autism, tulburări neuropsihice sau cu sindromul Longdon-Down - au luat parte la momentul festiv prilejuit de prezentarea noului centru.

 

 

                     

 

 

Impuls” este denumirea sa şi are ca obiect de activitate îngrijirea copiilor cu dizabilităţi neuro-psihice şi psihomotorii. Aici, copiii cu astfel de afecţiuni sunt ajutaţi de Marioara Şofron, preşedinta fundaţiei, de psihopedagogul voluntar Nicoleta Iacob, kinoterapeutul Larisa Buchiură.

 

 

                    

 

 

Fundaţia luduşeană beneficiază de sprijinul financiar al Primăriei şi Consiliului Local, de sprijinul material al Parohiei Greco-Catolice (preot, Sorin Russu), de colaborarea kinoterapeutului lui Cosmin Botezan, de sprijinul de specialitate acordat de fundaţiile Alpha Transilvană, din Târgu Mureş şi Rază de Soare, din Iernut.

 

 

                   

 

 

Serviciile curente de îngrijire sunt asigurate, tot voluntar, de părinţii copiilor. Sediul fundaţiei este în cartierul Arizona, în clădirea în care îşi desfăşoară activitatea Centrul CARITAS; CRED, PAPI şi două cabinete medicale. Orarul de funcţionare este între orele 9 – 12 sau 9 – 13, de luni până vineri. Pentru alte informaţii, preşedinta Marioara Şofron poate fi contactată la telefonul 0745/942.296.

 

 

 

 

 

                                                                                   A CONSEMNAT,

                                                                                   DAN LUDUSAN

 

 

 

CONFERINTA PREOTEASCA DE TOAMNA DIN PROTOPOPIATUL LUDUS.

$
0
0

 

 

TEMA: Ascultarea canonica si responsabilitatea pastorala a preotului in cadrul Eparhiei sale

 

 Joi, 1 noiembrie anul Domnului 2012, Protopopiatul Ortodox Roman LUDUS a avut deosebita onoare de a avea un oaspete drag, in persoana Inalt Prea Sfintitului Arhiepiscop Dr. POP IRINEU, cu ocazia conferintei de toamna a preotilor ortodocsi din Protopopiatul Ludus. La ora 10, in Biserica Protopopiatului, cei 54 de preoti au primit pe Ierarhul lor drag, in sunet de cantec strabun bisericesc: "Pre Stapanul si Arhiereul nostru...”. Inalt Prea Sfintia Sa a dat binecuvantarea pentru "TE DEUMUL” care s-a oficiat, unde prin rugaciunile facute am adus lauda lui Dumnezeu, conducatorilor tarii, poporului roman, Ierarhilor Bisericii Ortodoxe, dar si intregului neam romanesc, pentru a fi mai rugatori, mai buni, milostivi, cu dragoste de "Biserica, Neam si Tara”. Dupa oficierea acestei slujbe bisericesti, ne-am deplasat in sala de conferinte, unde noul si tanarul preot protopop VOSLOBAN LUCIAN, deschide conferinta cu cuvinte alese de bun venit inaltului oaspete, pe care-l roaga sa preia conducerea conferintei. Inalt Prea Sfintia Sa, cu ochii plini de bucurie, cu sufletu-i deschis, ne cuprinde pe toti preotii in cuvinte mangaietoare si de o incarcatura sufleteasca care ne onoreaza, dar in acelasi timp ne si obliga. Este insotit in aceasta misiune de Pc. Pr. Inspector Eparhial, Oltean Petrisor.

 

 

                    

 

 

Se da cuvantul preotului referent Candea Virgil din parohia Gambut, pentru a-si expune punctul de vedere cu referire la tema mai sus enuntata. Sfintia sa arata frumos si competent ca ascultarea este una din cele mai importante porunci, care ne duce pe calea lui Dumnezeu, ca fara aceasta virtute nu putem sa ajungem la scopul suprem al fiecarui crestin: "mantuirea sufletului”. Arata ca modelul ascultarii il gasim in Mantuitorul Hristos, care s-a supus mortii pe cruce prin ascultarea de Tatal Ceresc. Ascultarea de forurile superioare bisericesti trebuie sa fie o constanta a constiintei preotesti si o urmare a juramantului depus la Taina Preotiei. Parintele coreferent DUCA ADRIAN din parohia Grindeni vine cu un aport personal in plus: vorbeste despre responsabilitatea preotului in parohie, ca el este acela care raspunde de mantuirea credinciosilor pe care-i pastoreste, indrumand la "ascultare de ierarhul nostru ca de o ascultare fata de Dumnezeu”. Preotii care s-au inscris la cuvant dupa terminarea referatelor prezentate au adus substanta benefica conferintei, prin diversitatea si frumusetea ideilor prezentate si dezbatute.

 

 

                   

 

 

INALT PREA SFINTITUL ARHIEPISCOP a dat tarie duhovniceasca conferintei, spunand ca tema nu este una care sa ne sperie sau sa ne creeze probleme, ci, din contra, vine sa ne puna la adapostul legilor pe care noi ca preoti trebuie sa le respectam si apoi ele ne feresc de eventualele probleme ale vietii care pot aparea in viata unei parohii. Cuvinte pline de har se revarsa din bunatatea sufleteasca: Daca ascultarea merge bine, toate merg bine; Omul este viceregele creatiei si este un mic Dumnezeu, si se poate ajunge la El prin respectarea poruncilor Sf. Scripturi; A fi in Dumnezeu inseamna a fi in ascultare; Modelul preotului trebuie sa fie Hristos, fiindca noi, preotii, trebuie sa ne silim sa fim ingeri in trup si sa ardem in timp; Noi dam pacea lasata ca porunca de la Hristos, si prin ea deschidem portile raiului pastoritilor nostri, fiind o mare noblete, dar care si obliga. Episcopul nu este un autocrat, un stapanitor, ci un implinitor al legilor divine; Preotul nu poate sa nu stea in ascultare, precum si Episcopul nu poate sa se sustraga de la cerintele preotilor; Noi, preotii, ascultand de Episcop ascultam de Dumnezeu, fiindca prin neascultare noi suparam pe Dumnezeu; Tot ceea ce facem sa fie cu masura, calea de mijloc a cumpatarii fiind calea de aur care ne duce la limanul mantuirii; sa nu avem frica de episcop, ci o frica de Dumnezeu, o frica biblica sau frica sfanta cum se mai numeste; Dragostea si ascultarea desavarsesc misiunea preoteasca; A ales aceasta tema pentru ca sa stralucim in misiunea preoteasca; Hristos s-a imbracat in haina smereniei, restaurand lumea si starea paradisiaca de la inceput; Hristos ajunge pe Sf. Altar prin preot, care vindeca bolile, scoate diavolii; preotul adevarat trebuie sa fie numai iubire; Sa ne straduim a fi impreuna cu pastoritii in rai, dupa cum spunea Sf. Amfilohie: "Copiii mei, eu nu vreau sa vad raiul fara voi”.

 

 

                   

 

 

Sa lupte impotriva raului prin post, rugaciune, Sf. Liturghie si pelerinaje la manastiri si locurile sfinte care ne intaresc duhovniceste. Incheie frumoasele cuvinte de suflet si hranitoare sufleteste cu motoul: "Fii credincios pana la moarte si-ti voi da cununa vietii.” Amin. Parintele Protopop Vosloban Lucian multumeste Inaltului oaspete si tuturor participantilor, dand anumite sfaturi tuturor preotilor intr-o conlucrare rodnica in via Domnului si Mantuitorului nostru Iisus Hristos. In sunetul cantului strabun "Pre Stapanul si Arhiereul nostru, Doamne, il pazeste intru multi ani”, ne despartim de dragul nostru Ierarh Arhipastor, asemenea unei albine care merge din florile gradinii spre stupul casei incarcata cu mierea atat de folositoare pentru ea si roiul ei.

 

 

 

 

 

                                                                                       A CONSEMNAT,

                                                                                Preot ortodox roman,

                                                                             ILIE BUCUR-SARMASANUL

 

 

LOREDANA a decis să meargă mai departe în show alături de Cristi Nistor, după etapa CONFRUNTĂRILOR la VOCEA ROMÂNIEI, SEZONUL 2 !

$
0
0

 

 

                                   

 

 

Alex Simion şi Cristi Nistor sunt concurenţii din echipa Loredanei, pe care antrenorul a decis să se dueleze în etapa CONFRUNTĂRILOR de la VOCEA ROMÂNIEI, SEZONUL 2. Cei doi au urcat pe scenă cântând melodia „Drop of Jupiter”.

La finalul piesei, Loredana şi-a felicitat concurenţii.

„Sunt două voci bune. Cu oricare vei decide să mergi mai departe vei fi fericită”, a spus Marius Moga.

„Cu oricare vei merge mai departe eşti câştigătoare”, a spus Smiley.

Horia Brenciu a spus că ambii concurenţi au cântat foarte bine.

„Amândoi merită să meargă mai departe. Vreau să vă mulţumesc că aţi reuşit să faceţi un moment magic. Am aşteptat cu inima bătând în piept de teamă că va veni acest moment şi de unul dintre voi trebuie să mă despart”, a spus Loredana.

În cele din urmă Loredana a ales să meargă mai departe în emisiunea VOCEA ROMÂNIEI, SEZONUL 2, alături de Cristi Nistor.

Felicitări luduşeanului nostru!

 

 Felicitări Cristi Nistor!

 

 

                                                                        ECHIPA LUDUS ONLINE si

                                                                   ECHIPA RADIO TRANSILVANIA

 

 

Negocieri pentru o posibilă creare în viitor, a 600 de locuri de muncă în Luduş !

$
0
0

 

 

 

Autoritatea publică locală, prin primarul oraşului Luduş, Cristian Moldovan, se află în negocieri cu o companie din Anglia, cu domeniul de activitate fabricarea corpurilor de iluminat, pentru ca oraşul să fie ales de investitorii care intenţionează realizarea unui parc industrial pe o suprafaţă de trei hectare, cu posibilitate de extindere şi oferirea a o serie de facilităţi, pentru construirea unei fabrici la Luduş, permiţând astfel crearea a circa 600 de locuri de muncă.  

 

 

 

                                    

 

 

 

Primarul luduşean şi-a definitivat deja planurile, purtând unele discuţii cu investitorii şi aşteaptă un răspuns până la sfârşitul anului. De asemenea, dacă investitoruii vor alege oraşul Luduş vor beneficia de o serie de facilităţi.

„Am ceva discuţii cu anumiţi investitori, am analizat şi posibilităţile noastre de a oferi facilităţi investitorilor de a cumpăra teren pentru crearea unui parc industrial, pentru că oraşul nu are teren deloc. Am avut o discuţie cu un posibil investitor care să creeze 600 de locuri de muncă în oraş şi atunci clar că vom crea toate facilităţile care ne stau la dispoziţie, inclusiv de a da gratuit sau în folosinţă gratuită terenul pentru perioada desfăşurării investiţiilor. Numai să ne aleagă pe noi, pentru că este mare concurenţa. Este o firmă de construcţii de corpuri de iluminat, din Anglia, şi vor să mute o fabrică din China în România, datorită facilităţilor fiscale care încep să se creeze la noi”, a declarat Moldovan.

 

 

 

                                    

 

 

 

Terenul de trei hectare va fi achiziţionat de la persoane fizice, teren pe care investitorii să fie de acord să construiască şi să rezolve una dintre marile probleme ale oraşului, locurile de muncă.

„Toată lumea investeşte în parcuri industriale, care este cheia succesului de care până acuma România nu a profitat. Eu sunt convins că cel mai mare atu al unui parc, pentru a putea fi făcute investiţii, este forţa de muncă, aşa că nu imieste frică oricât de multe parcuri s-ar face în jurul nostru, noi avem forţă de muncă suficientă”, a concluzionat edilul oraşului Luduş.


 

 

 

 

 

 

                                                                                      A CONSEMNAT,

                                                                                  ARINA MOLDOVAN

 

 

 

 

Pentru dumneavoastra domnisoara, pentru dumneavoastra doamna ! “DOAR TU POTI AVEA GRIJA DE SANATATEA TA” – Campanie realizata de Spitalul Orasenesc “Dr. Valer Russu” Ludus si sustinuta de RADIO TRANSILVANIA si MARIANA ANGHEL !

$
0
0

 

 

VREI SA DESCOPERI IN TIMP UTIL PREZENTA CANCERULUI DE COL UTERIN ?

Solicita ACUM medicului tau de familie integrarea in Programul National de Depistare a Cancerului de Col Uterin ! Doar prin medicul tau de familie ai asigurat controlul GRATUIT al depistarii acestei afectiuni.

 

 

                   

 

 

Spitalul Orasenesc “Dr. Valer Russu” in parteneriat cu medicii de familie din Ludus ofera acest serviciu tuturor femeilor cu varsta cuprinsa intre 25 si 64 de ani.

Informatii suplimentare se pot obtine la Cabinetul de Ginecologie al Spitalului Orasenesc “Dr. Valer Russu” Ludus.

“DOAR TU POTI AVEA GRIJA DE SANATATEA TA” – Campanie realizata de spitalul Orasenesc “Dr. Valer Russu” Ludus si sustinuta de RADIO TRANSILVANIA si MARIANA ANGHEL !

 

 

                                            

 

 

“Sunt Mariana Anghel si indemn toate femeile din Ludus si localitatile invecinate sa solicite medicului de familie controlul gratuit al depistarii cancerului de col uterin. Dragele mele, doar voi puteti avea grija de sanatatea voastra !”

 

 

 

 

 

                                                                                       A CONSEMNAT,

                                                                                       DAN LUDUSAN

 

 

USL Mureş şi-a lansat candidații la alegerile parlamentare, pentru Luduș și localitatile invecinate.

$
0
0

 

 

USL Mureş şi-a lansat marti, 13 noiembrie, candidaţii din zona de campie şi Luduș la Casa de Cultură “Pompeiu Harasteanu”, incepand cu ora 17, în prezenţa a 450 de simpatizanţi.

 

 

                       

 

 

Au fost prezenti Ciprian Dobre, presedintele CJ Mures, Ovidiu Dancu, vicepresedintele CJ Mures, primarul Cristin Moldovan, alături de o serie de consilieri judeţeni şi primari ai USL din zonă. Binenteles si cei doi candidati ai USL Mures, Akos Mora si Emanuel Butiulca.

 

 

                      

 

 

”Avem nevoie de un Parlament care să ne redea demnitatea. Sunt un om de cuvânt iar ceea ce fac o duc până la capăt. Avem un program de guvernare ce trebuie dus până la final şi doresc să-mi continui parteneriatul local cu locuitorii din Ludus. Sunt sigur că împreună vom reuşi să gestionăm mai bine creşterea numarului locurilor de muncă, rezolvarea problemelor din educaţie şi sistemul sanitar”, a declarat Ciprian Dobre, presedintele CJ Mures.

 

 

                    

 

 

 ”Vă propunem să votați doi mureseni dedicați acestor locuri și să transmiteți din casă în casă mesajul de schimbare în bine, pe care USL l-a demarat în primele șase luni de guvernare” a conchis Ciprian Dobre.

 

 

                  

 

 

Cei doi lideri ai USL Mures, Ciprian Dobre si Ovidiu Dancu și-au anunțat sprijinul pentru cei doi candidați și s-au arătat încrezători în șansele acestora.

”Votând candidații USL acordați șansa copiilor noștri să trăiască într-o Românie mai puternică, într-o Românie ce-și propune să construiască și să ofere un trai mai bun cetățenilor săi. În 9 decembrie acordați încrederea candidaților noștri” a declarat si primarul Ludusului, Cristian Moldovan.

 

 

                 

 

 

In finalul manifestarii prezentate de actorul Iulian Praja, pe scena Casei de Cultura “Pompeiu Harasteanu” din Ludus au evoluat ansamblurile “Hajdina” si “Ardealul” si interpreta de muzica populara, Ionela Morutan.

 

 

 

 

 

                                                                                    A CONSEMNAT,

                                                                                    DAN LUDUSAN

 

 

Primăria Luduşului s-a aflat printre autorităţile administraţiei publice locale, care nu a primit bani de la Consiliului Judeţean Mureş, la rectificarea de buget a lunii noiembrie.

$
0
0

 

 

                   

 

 

Consilierii judeţeni au aprobat, în cadrul unei şedinţe extraordinare de lucru, rectificarea bugetului de stat pe anul 2012 cu suma de 10.919.000 lei, din care 9.163.281 lei lei au fost repartizaţi unităţilor administrativ – teritoriale ale judeţului.

 

Banii provin din sumele defalcate din TVA pentru echilibrarea bugetelor locale pe anul 2012 în conformitate cu prevederile articolului 35 din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 61 din 2012, iar cei 9,16 milioane lei vor fi utilizaţi pentru achitarea arieratelor înregistrate în contabilitatea unităţilor administrativ-teritoriale, a instituţiilor publice finanţate integral sau parţial din bugetul local şi a spitalelor publice din reţeaua autorităţilor administraţiei publice locale, faţă de furnizorii de bunuri, servicii şi lucrări, inclusiv a arieratelor aferente contribuţiei proprii la proiectele derulate prin programe naţionale, cu excepţia sumelor aferente unor programe naţionale ori altor obligaţii de plată, pentru care potrivit legislaţiei în vigoare se acordă sume defalcate din taxa pe valoarea adăugată cu destinaţie specială ori subvenţii de la bugetul de stat.

 

 “Sumele repartizate prin hotărârea Consiliului Judeţean vor putea fi utilizate de către ordonatorii principali de credite ai bugetelor locale în ordinea priorităţilor stabilite de către aceştia pentru stingerea arieratelor cuprinse în situaţiile centralizatoare întocmite în baza cererilor care au întrunit condiţiile impuse prin prevederile Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 61 din 2012. Situaţiile centralizatoare se comunică Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Mureş şi ordonatorilor principali de credite ai bugetelor locale de către Consiliul Judeţean Mureş”, a precizat Ciprian Dobre, preşedintele Consiliului Judeţean Mureş.

 

 

                  

 

 

Cum s-au împărţit sumele?

 

Consilierii au repartizat suma de 9.163.281 lei unui număr de 40 de unităţi administrative-teritoriale din judeţul Mureş, după cum urmează: Târgu-Mureş 2.299.536 lei, Band 722.726 lei, Pogăceaua 718.744 lei, Sărăţeni 706.713 lei, Brâncoveneşti 493.327 lei, Sângeorgiu de Pădure 398.220 lei, Breaza 365.590 lei, Crăieşti 336.210 lei, Batoş 307.700 lei, Miercurea Nirajului 273.346 lei, Bogata 266.461 lei, Ghindari 233.482 lei, Şăulia 212.371 lei, Zau de Câmpie 193.474 lei, Acăţari 187.930 lei, Reghin 177.780 lei, Răstoliţa 150.280 lei, Ungheni 136.030 lei, Fântânele 135.953 lei, Păsăreni 121.311 lei, Hodoşa 115.054 lei, Şincai 104.249 lei, Suplac 76.908 lei, Ceuaşu de Câmpie 63.087 lei, Sânpaul 62.437 lei, Miheşu de Câmpie 40.331 lei, Stânceni 34.442 lei, Gorneşti 33.785 lei, Viişoara 32.729 lei, Glodeni 31.051 lei, Sânger 29.982 lei, Corunca 27.101 lei, Beica de Jos 17.279 lei, Valea largă 14.368 lei, Cheţani 10.762 lei, Sărmaşu 10.339 lei, Voivodeni 7.877 lei, Chibed 5.992 lei, Papiu Ilarian 4.533 lei şi Saschiz 3.791 lei.

 

Luduşul s-a aflat printre autorităţile administraţiei publice locale care nu a primit bani.

 

 

                 

 

 

De ce doar 40 de primării?

 

Răspunsul a fost oferit de preşedintele Consiliului Judeţean Mureş. “Consiliul Judeţean Mureş a transmis unităţilor administrativ-teritoriale din judeţ modelul cererilor de solicitare, stabilind şi data limită de depunere a cererilor pentru 9 noiembrie 2012, ora 12:00. Un număr de 41 unităţi administrativ-teritoriale au depus cereri în termenul stabilit”, a explicat Ciprian Dobre.

 

Vă reamintim ca oraşul Luduş are 2 reprezentanţi în Consiliul Judeţean Mureş, aceştia fiind Ovidiu Dancu (USL) – vicepreşedinte al forului executiv judeţean şi Florin Urcan (ARD) – consilier judeţean.

 

 

 

 

 

                                                                                   A CONSEMNAT,

                                                                                     ALEX TOTH

 

 

 

 


„Muzica e cea mai aproape de sufletul meu” - Cristi Nistor

$
0
0

 

 

      

 

 

Povestea mureșenilor de la deja celebra emisiune Vocea României continuă. Plecat tocmai din orașul Luduș, Cristi Nistor este cel care prin muzică reprezintă cu mândrie județul Mureș. Încăpățânat, ambițios și luptător – așa cum singur se caracterizează – Cristi Nistor a făcut senzație la Cerbul de aur hitul „Coji de portocale”și continuă să facă prin vocea lui senzație la Vocea României. Locuiește la București din 2003, dar n-a uitat de orașul natal Luduș. Cântă de la 17 ani, iar din 2003 s-a mutat la București, ca să fie mai aproape de pasiunea lui. Care este povestea de succes a mureșeanului am aflat chiar de la el…

 

 

                               

 

 

La 17 ani…

 

Rep.: De când te-ai apucat de cântat?

Cristi Nistor: Cânt de pe la 17 ani. Atunci am început să cochetez cu muzica, în zona noastră, la Ludușși Tîrgu-Mureș, iar acum se fac 8-9 ani de când cânt.

Rep.: Ai cântat sigur, cu trupe, ai avut trupa ta?

Cristi Nistor: Am început să cânt singur. Am cântat singur multă vreme, iar albumul pe care l-am lansat a fost tot singur. Ulterior, de prin 2010, am început să cânt cu trupe. Am cântat cu trupa Friends prima dată, din care face parte colega mea de emisiune, Laura Gherescu. Am fost soliștii aceleiași formații. În 2011 m-am alăturat formației Avenue, cu care am cântat până în luna august a acestui an și cu care am avut foarte multe realizări.

Rep.: Lăsând la o parte Vocea României, ce faci acum?

C.N.: Momentan nu cânt, ci sunt super-concentrat pe Vocea României. Cu trupa, cum îți spuneam, nu mai colaborez din luna august a acestui an. Îmi place să fiu concentrat într-o singură direcție. Mă dedic unui singur lucru și bun.

 

 

                                 

 

 

Trăiesc din muzică

 

Rep.: Ai ajuns la stadiul la care să trăiești din muzică?

C.N.: Având în vedere că de zece ani nu fac altceva în afară de muzică… Doar din asta am trăit toată viața mea, de când sunt în București. Muzica și media au fost singurele surse de venit.

Rep.: Ai studii muzicale?

C.N.: Am făcut un liceu mai complex, să zic așa…. În clasa a noua și a zecea am fost la Luduș la profil real, iar clasele a unsprezecea și a doisprezecea la București la profil uman. Cât despre facultate, un an am făcut la Universitatea de Stat din București, la limba franceză, după care am terminat facultatea de muzică. Nu m-a lăsat sufletul să nu fac totuși ceva de profil.

 

 

                                 

 

 

Profesor

 

Rep.: Ce instrument ai studiat?

C.N.: Am făcut pedagogie muzicală, deci sunt profesor.

Rep.: Cum de nu predai?

C.N.: Pentru că nu e o pasiune. Nu mă văd încă sau poate niciodată să predau. Îmi place în față, îmi place să cânt. Facultatea de fost o bază.

Rep.: La Vocea României de ce te-ai dus?

C.N.: Pentru a încerca, pentru a gusta, pentru a mai schimba ceva, pentru că odată lansat albumul în 2006 am avut o anumită popularitate. Deși aveam o anumită vârstă și poate n-am știut să o gestionez. Ulterior, muzical vorbind, am solidificat foarte bine experiența și anii care au trecut, cu trupele… am cântat la foarte multe evenimente, în foarte multe locuri. Toate acestea mi-au adus și o încredere de sine și o experiență bogată, iar acum am vrut pur și simplu că mai schimb macazul și să fac și altceva mai glorios, poate. Asta nu înseamnă că renunț la ce am făcut (…). Vocea României îți aduce și o altă valență a carierei pe care poți să o ai.

Rep.: Ce aștepți de la Vocea României, crezi că ai șanse să câștigi și dacă da, ce crezi că se va întâmpla după?

C.N.: Nu-mi prea îmi place să am așteptări.

Rep.: Trebuie să ai așteptări, altfel nu te-ai fi înscris…

C.N.: Bineînțeles. Dar totodată îmi place și politica pașilor mărunți. Falsele așteptări îți pot crea mari dezamăgiri, așa că sunt bucuros că am ajuns până aici și o iau treptat, etapă cu etapă. Urmează live-urile, să vedem ce se întâmplă mai departe. Oricum e clar că tot ce se întâmplă nu poate fi trecut decât în partea pozitivă a lucrurilor.

 

 

                     

 

 

Oamenii, show-ul, PRO TV

 

Rep.: Cum e să iei parte la un show de genul acesta?

C.N.: Sunt niște oameni foarte faini, foarte mișto, și colegii mei, și cei care se ocupă de noi. Familia Pro e o familie foarte mișto. De la cățeii care stau pe iarbă și până la cei mai de sus sunt o familie, iar asta-mi place foarte mult. Chiar vorbeam cu lumea și mă întrebau dacă am avut emoții la duel și am zis că am avut emoții, și le-am transformat în emoții pozitive și constructive. Dar e momentul acela de maximă tensiune care pur și simplu te ia și dă cu tine de pământ. Nu contează experiența, și nu mă refer la mine. Uitați-vă la Brenciu sau la alții care plâng, indiferent câți ani de scenă au în spate. Vine momentul acela peste tine și te copleșește. E ceva unic, ce te face să zâmbești mereu când te gândești la experiență.

Rep.: De ce ai ales-o pe Loredana și pe cine ai fi ales dacă s-ar fi întors toți patru?

C.N.: Nu știu ce să spun. Cred și în alegerile de moment, sunt un tip spontan și de obicei primul gând care-mi vine e cel pe care-l aleg. Într-adevăr oamenii sunt diferiți, dar muzica este numitorul comun al celor patru. Oricare ar fi fost alegerea mea, sunt convins că ar fi fost una bună.

 

 

                

 

 

Loredana Groza

 

Rep.: Cum e să lucrezi cu Loredana? Eu am avut norocul să o văd la o petrecere privată și mi s-a părut altfel decât o percepeam văzând-o la televizor, punea mai mult suflet.

C.N.: E foarte fain. Ea e o tipă foarte faină și așa cum ai spus și tu pune foarte mult suflet în tot ceea ce face, în vorbele pe care le spune și sfaturile pe care ți le dă. Probabil oamenii își creează altfel de impresii, dar ea e un om foarte deosebit și special. Mie unul îmi place foarte mult să lucrez cu ea.

Rep.: Ce s-a schimbat de când ești la Vocea României, cum au reacționat cei de acasă? Uite, Vizi era foarte mândru că a pus Batoșul pe hartă.

C.N.: Apropo de ce spunea și Vizi și eu m-am luptat și mă lupt în continuare. Din 2003, fiind în București, poate am avut șansa mai des să pun Ludușul pe hartă. Cu Cerbul de Aur în 2004, cu lansarea clipului și albumului în 2006, iar acum cu această emisiune. Oamenii au reacționat foarte bine. Cel puțin cei de acasă au fost tot timpul alături de mine și m-au susținut mereu. Chiar și la nivelul televotingului, când a fost cazul. Ludușși Batoș nu sunt nume foarte sonore la București, dar îmi aduc aminte că în 2004, la experiența de la Cerbul de Aur, am avut cele mai multe voturi, în condițiile în care era un vot cu taxă (…).

 

 

                

 

 

Muzică, muzică, muzică…

 

Rep.: Ce te vezi făcând peste câțiva ani, după ce se va fi terminat experiența cu Vocea României?

C.N.: Muzică am făcut, muzică voi face. Sunt un tip foarte principial, foarte încăpățânat, foarte ambițios și luptător și cu toate obstacolele care au fost de-a lungul timpului, nu m-am lăsat. Cu siguranță nu mă voi lăsa. Deși mi s-a spus că aș avea înclinații spre mai multe domenii, muzica e cel mai aproape de sufletul meu. A cânta și a compune sunt poate lucrurile pe care le simt cel mai bine. Cu siguranță și peste câțiva ani și peste mai mulți ani tot muzică voi face.

 

 

 

 

 

                                                                             A consemnat,

                                                                            Cătălin Hegheș

 

 

 

„TU DECIZI ! VOTEAZĂ LEGAL!” – incidente electorale minore la Luduş.

$
0
0

 

 

                                       

 

 

În ziua de 20.11.2012, ora 11.00, Poliţia oraşului Luduş a fost sesizată de către reprezentantul unei alianţe politice înscrise în cursa pentru alegerile din 9 decembrie, despre faptul că în seara zilei de 19.11.2012, au fost rupte mai multe afişe electorale cu candidaţii alianţei, afişe care erau aplicate în diferite zone ale oraşului.
La faţa locului s-a deplasat echipa operativă din cadrul Poliţiei oraşului Luduş, care în urma investigaţiilor efectuate au identificat suspectul, acesta urmând a fi sancţionat conform prevederilor art. 50 din Legea 35/2008. 

- prevederile art. 50 din Legea 35/2008 pentru alegerea Camerei Deputaţilor şi a Senatului, în care se precizează că :

distrugerea, deteriorarea, murdărirea, acoperirea prin scriere sau în orice mod a listelor electorale, a platformelor-program afişate sau a oricăror alte afişe ori anunţuri de propagandă electorală tipărite, se sancţionează cu amendă : 1000–2500 lei.

 

 

 

 

                                                                            COMISAR SEF DE POLITIE,

                                                                                       LIVIA POPA

                                                                                      I.P.J. MURES

 

 

Serviciul Poliţiei Locale Luduş s-a clasat pe locul 3 la “Cupa 1 Decembrie” la minifotbal !

$
0
0

 

 

                           

 

 

În organizarea Politiei Locale Ungheni si Asociaţiei Poliţiştilor Locali Mureşeni, sâmbătă  24.11.2012, s-a desfăşurat în orasul Ungheni, turneul de minifotbal dedicat Zilei Naţionale a României.

La competiţie au luat parte structurile asociative ale poliţiştilor locali din municipiile Tg.Mureş, Reghin, Gheorgheni şi Tîrnăveni, precum şi din oraşele Toplita, Luduş şi Ungheni.

Urmare a unor partide intens disputate, dar care s-au derulat în limita sportivităţii, clasamentul s-a prezentat astfel:

- Locul I   – Poliţia Locală Tg.Mureş;

- Locul II  – Poliţia Locală Ungheni;

- Locul III – Poliţia Locală Luduş.

În paralel cu atingerea obiectivelor sportive, acţiunea a contribuit la sudarea relaţiilor interumane dintre poliţiştii locali, motiv pentru care mulţumim organizatorilor şi tuturor participanţilor.

 

 

 

 

                                                                               SEF BIROU

                                                                            POLITIA LOCALA

                                                                         COMAN ALIN DORIN

 

 

Fotbal pentru copiii nostri !

$
0
0

 

 

                    

 

 

Clubul Sportiv VIITORUL LUDUS organizeaza selectie la fotbal pentru grupele de varsta 2003-2004, 2005-2006, 2007-2008. Persoana de contact, prof. CIPAIAN CIPRIAN , antrenor, posesor Licenta "B" UEFA. TEL. 0752 / 308.501 .

Va invitam sa incurajati echipele de fotbal ale CLUBULUI SPORTIV VIITORUL LUDUS in cadrul turneelor pe care le desfasoara la grupa de varsta 2004, in data de 25.11. 2012 respectiv 2.12. 2012, la grupa de varsta 2003, in data de 15.12.2012 si la grupa de varsta 2005-2006, in data de 22.12.2012 la Sala Mare de sport a orasului. Va asteptam cu drag.

 

 

                     

 

 

 “Suntem la inceput, dar intentiile clubului nostru dupa numai 2 ani de cand am inceput munca incepe sa-si contureze un VIITOR. De fapt ce dorim noi de la copii in momentul de fata este placerea de a practica fotbalul, iar restul merge de la sine, binenteles cu multa munca, sacrificiu si mai ales rabdare.” – a declarat Cipaian Ciprian.

 

 

Amanunte pe pagina de Facebook a clubului:

http://www.facebook.com/groups/362249523869024/

 

 

 

 

                                                                                A CONSEMNAT,

                                                                                DAN LUDUSAN

 

 

ÎN ATENŢIA CETĂŢENILOR CU ACTELE DE IDENTITATE EXPIRATE !

$
0
0

 

 

                                       

 

 

Serviciul Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanei Luduş aduce la cunoştinţă cetăţenilor cu vârsta de peste 18 ani, din localităţile: Luduş, Aţintiş, Bichiş, Bogata, Cheţani, Cuci, Papiu Ilarian, Sânger, Şăulia, Tăureni, Valea Largă şi Zau de Câmpie, posesori de acte de identitate expirate că, în conformitate cu legislaţia în vigoare, în termen de 15 zile de la expirarea termenului de valabilitate al actului, au obligaţia să se adreseze Serviciului de Evidenţă a Persoanelor Luduş în vederea punerii în legalitate.

De asemenea, solicităm persoanelor care au împlinit vârsta de 14 ani şi nu posedă Carte de Identitate, să se prezinte la sediul  S.P.C.L.E.P. Luduş în vederea punerii lor în legalitate, prin eliberarea actului de identitate.

Programul de lucru cu publicul este următorul: de luni până miercuri de la ora 8-13.00, joi de la ora 8-12.00 şi de la 14-18.30, vineri de la ora 8-12.00.

Informaţii suplimentare se pot obţine la numărul de telefon: 0265/411045.

 

 

 

 

                                                                                   Şef serviciu,

                                                                         Colcer-Iuga Lăcrimioara

 

 

Un nou director la ADP - APL. Daniel Sofron a preluat functia din data de 14 noiembrie. Daniel Sofron: “ADP a avut o manageriere defectuoasa”.

$
0
0

 

 

De la 14 noiembrie, Administraţia Domeniului Public are un nou director, locul fiind ocupat de Daniel Sofron, fost consilier local.

Administraţia Domeniului Public din cadrul Primariei Ludus a anunţat, că în urma deciziei Consiliul de Administraţie s-a hotărât ca, începând cu data de 14 noiembrie 2012, Daniel Sofron să fie numit director ADP – APL,  in cadrul Primariei Ludus.  Daniel Sofron are 37 de ani şi este inginer in specializarea inginerie economica, cu masterul obtinut in managementul afacerilor la Universitatea “Petru Maior” din Tirgu-Mures. Ultima funcţie ocupată a fost de director administrativ al Spitalului Orasenesc “Dr. Valer Russu” din Ludus, timp de 4 ani, se arată în comunicatul ADP.

 

 

                                                    

 

 

Printre principalele atributii ale sale se numara:

·          Coordonarea serviciului ADP - APL

·          Coordonarea biroului de investitii, achizitii si proiecte europene.

·         Atragerea de investitii din fonduri europene, guvernamentale si chiar realizarea de parteneriate publice – private pentru dezvoltarea economica si sociala a orasului Ludus.


Noul director al Administrarii Domeniului Public, Daniel Sofron, ne-a vorbit despre problemele cu care se confrunta institutia si despre activitatile pe care le desfasoara in aceasta perioada. "Desi stiam in mare ca sunt probleme la ADP Ludus, inca din primele zile am constatat ca managerierea acestei institutii a fost foarte defectuoasa. Are datorii destul de mari, greu de recuperat.", a declarat Sofron.

Directorul ADP ne-a mai vorbit despre lucrarile de toamna din oras si pregatirile pentru iarna si despre incercarea sa de a revigora acest serviciu.

 

 

 

 

                                                                             A CONSEMNAT,

                                                                             DAN LUDUSAN

 

 

Asociaţia Europeana pentru Siguranţă şi Antidrog si-a deschis o filiala si la Ludus !

$
0
0

 

 

Astazi a avut loc deschiderea oficiala a filialei Ludus a Asociatiei Europene Pentru Siguranta si Antidrog. La simpozionul de deschidere oficială a  activităţii Asociaţiei Europene pentru Siguranţă şi Antidrog – Punct de lucru Luduş, ce a avut loc astazi, 27 noiembrie 2012, orele 13:00, la Sala Festivă a Şcolii Gimnaziale Ioan Vlăduţiu Luduş, alaturi de Ana Bordan, Preşedinte A.E.S.A. – punct de lucru Luduş au fost prezenti o serie de specialişti în domeniu şi elevi ai Liceului şi Şcolii Gimnaziale din Luduş.

 

 

                    

 

 

Cu această ocazie, diplomatul economist Florea Voicu, presedintele Asociatiei Europene Pentru Siguranta si Antidrog, a susţinut o succinta prezentare de specialitate în prezenţa unui numeros public şi al elevilor din clasele a VII-a si a XI-a.

La eveniment au participat primarul Cristian Moldovan, comandantul Politiei Ludus, Cms. de Politie Cotta Nicolae, alte oficialitati si invitati.

 

 

                   

 

 

Pentru exemplificarea subiectelor abordate în cadrul conferinţei, a fost prezentat filmul de scurt metraj intitulat “Traieste-ti viata, n-o distruge cu tutun, alcool, etnobotanice si energizante”.

 

 

                   

 

 

Scopul asociatiei il reprezinta desfasurarea de programe sau proiecte in domeniul traficului si consumului de droguri, in domeniul recuperarii si reintegrarii sociale a dependentilor de droguri, alcool, tutun, precum si alte dependente, in domeniul prevenirii virusului HIV/Sida, al traficului de persoane umane, al terorismului, crimei organizate, coruptiei si apararii drepturilor omului.

 

 

                  

 

 

"In structura organizatiei locale exista deja un centru de asistenta pentru cetateni, unde se doreste ca echipa noastra sa acorde consultatii gratuite pentru toti cei ce doresc sprijinul asociatiei", a declarat presedintele Asociaţiei Europene pentru Siguranţă şi Antidrog – Punct de lucru Luduş, inv. Ana Bordan.

 

 

                  

 

 

In cadrul centrului mentionat vor fi desfasurate activitati de prevenire si de consiliere a persoanelor consumatoare de droguri, alcool, tutun, precum si alte dependente. Potrivit unei statistici realizata de membrii asociatiei, un numar de peste 200 de milioane persoane din intreaga lume au consumat droguri in ultimul an. Productia mondiala de amphetamine este de circa 500 tone si aduce traficantilor un castig anual de 65 miliarde dolari americani. Numarul total al consumatorilor de droguri este de 40-60 milioane persoane, iar o singura tigara de marijuana echivaleaza cu 16 tigari obisnuite fumate deodata. Cannabisul este drogul ilegal cel mai folosit.

 

 

                 

 

 

Asociatia doreste sa se implice si sa desfasoare programe sau proiecte in domeniul prevenirii traficului si consumului de droguri si, de asemenea, in domeniul recuperarii sociale. Aceste activitati vor fi desfasurate in institutiile de invatamant de pe raza orasului Ludus.

 

 

 

 

                                                                               A CONSEMNAT,

                                                                                DAN LUDUSAN

 

 


„Luduşenii pot fi mândri că de Ziua Naţională, oraşul nostru este în prima linie a ceea ce însemnă manifestări culturale, alături de marile centre ale ţării precum Bucureşti şi Alba Iulia.” – Dorin Grama, directorul Casei de Cultura „Pompeiu Harasteanu” !

$
0
0

 

 

„Luduşenii pot fi mândri că de Ziua Naţională, oraşul nostru este în prima linie a ceea ce însemnă manifestări culturale, alături de marile centre ale ţării precum Bucureşti şi Alba Iulia.” – Dorin Grama, directorul Casei de Cultura „Pompeiu Harasteanu” din Ludus.

 

 

            

 

 

Rep: Domnule director, doar câteva zile ne mai despart de marea sărbătoarea a tuturor românilor, Ziua Naţională. Cum v-aţi pregătit pentru această zi?

Dorin Grama: Pentru acest an, am reuşit, împreună cu Primăria oraşului Luduş să organizăm un eveniment de mare anvergură pentru cinstirea Zilei Naţionale a României. Astfel, pe lângă ceremonialul oficial al depunerii de coroane, care va avea loc sâmbătă, 1 decembrie începând cu ora 14.00 în Parcul Central din faţa Primăriei, la care vor participa oficialităţi locale şi judeţene, membri ai asociaţiilor de vetererani de război şi ai cadrelor militare în rezervă şi retragere din Luduş şi Tg. Mureş, precum şi Garnizoana militară Tg. Mureş şi reprezentanţii Jandarmeriei care ne vor oferi o paradă militară, am pregătit şi un spectacol extraordinar de muzică populară.

 

Rep: După câte am văzut deja, într-adevăr este un spectacol de zile mari…

Dorin Grama: Este un spectacol realizat în colaborare cu partenerii noştri de la Radio România, iar cel mai important aspect este prezenţa pentru prima dată la Luduş a Orchestrei de Muzică Populară Radio, condusă de maestrul Adrian Grigoraş, care va asigura acompaniamentul întregii acţiuni. Regia artistică a spectacolului este semnată de Violeta Ianculescu şi Anca Negoescu, realizatori de programe în cadrul Radio România şi de subsemnatul şi va cuprinde un „Tablou de România”. Adică, avem interpreţi de muzică populară din toate zonele istorice şi etnofolclorice ale ţării: Oltenia, Muntenia, Bucovina, Bihor, Banat, Maramureş, şi bineînţeles Ardeal, care ne vor aduce cele mai reprezentative cântece naţionale ale noastre, ale tuturor românilor. De asemenea, vom avea parte de recitaluri extraordinare susţinute de nume cu rezonanţă ale folclorului nostru, precum Veta Biriş, Marius Ciprian Pop,  Mariana Deac, Elena Jurjescu Todi, Viorica Flintaşu, Leontina Pop. Totodată, întregul program va fi transmis în direct de către Televiziunea FAVORIT, coproducătorul spectacolului si Radio Transilvania.

 

 

                                          

 

 

Rep: Într-adevăr, o impresionantă „desfăşurare de forţe” la noi în Luduş de 1 Decembrie!

Dorin Grama: Aşa este! Iar luduşenii pot fi mândri că, iată, de Ziua Naţională, oraşul nostru este în prima linie a ceea ce însemnă manifestări culturale, alături de marile centre ale ţării şi aici mă refer la Bucureşti şi Alba Iulia. Ce poate fi mai frumos decât să vezi că oraşul tău este în atenţia televiziunilor naţionale, a postului public de radio şi mai ales că vin oaspeţi de seamă la noi în oraş, pentru ca împreună să ne afirmăm identitatea noastră naţională şi culturală!

Totodată, profit de ocazie şi doresc să mulţumesc pentru întregul sprijin şi întreaga implicare în reuşita acestui eveniment de anvergura a domnului primar Cristian Moldovan, precum şi a tuturor celor implicaţi în organizare.

De asemenea, îi aşteptăm cu mare drag pe toţi luduşenii ca, sâmbătă, 1 Decembrie, de la ora 18.00 să fie alături de noi, mai ales că am mai pregătit câteva surprize pe care nu le dezvăluim acum…

 

 

 

 

                                                                           A CONSEMNAT,

                                                                           DAN LUDUSAN

 

 

Campania “Luduș – oraș curat”, la final.

$
0
0

 

 

                  

 

 

Primăria oraşului Ludușîn colaborare cu mai multe instituții locale și județene a finalizat un proiect îndrăzneț de igenizare a spațiului public din oraș. Inițiativa, intitulată sugestiv ”Luduș-oraș curat”, a avut ca scop creșterea implicării publice în ceea ce privește curățenia publică.

 

 

                 

 

 

Voluntariat pentru curăţenie

Început luni, 26 noiembrie, planul edililor locali de curățare a orașului a trezit interesul ludușenilor. Zeci de elevi au facut voluntariat pentru a avea orașul curat pe care toți și-l doresc. ”Luni am făcut curățenie în zona de sud și sud-vest, marți ne-am ocupat de  cartierul Independenței, miercuri vom merge în zona de vest a orașului, joi în zona de nord, săptămâna viitoare începem cu zona căii ferate Luduş – Târgu-Mureş până la intrarea în Gheja şi cartierul Gheja iar marțea viitoare partea de la ieşirea din oraş spre Bistriţa, cu străzile Mihai Eminescu şi 8 Martie şi cartierul Roşiori, daca ne mai permite timpul.

 

 

                 

 

 

Timp de şase zile, împreună cu voluntarii și cetățenii urbei, am încercat să acoperim întreg orașul pentru a strânge cât mai multe deșeuri de pe spațiul public al orașului”, a explicat primarul Cristian Moldovan. ”Ne bucurăm că putem ajuta orașul să devină mai curat. Muncim dar și ne distrăm în același timp și credem că doar prin implicare putem schimba ceva”, au spus elevii voluntari prezenți în număr mare la acțiune.

 

 

                 

 

 

Un oraș curat pentru o viață sănătoasă

Programul de curățenie a cuprins salubrizarea străzilor şi aleilor pietonale, a spaţiilor verzi, a cursurilor de apă, a zonei căii ferate. În plus s-a urmărit desfiinţarea depozitelor clandestine de gunoi. Parternerii proiectului au fost Poliţia Locală Luduș, unităţile de învăţământ, operatorul de salubritate, Compania Aquaserv, Asociaţiile de proprietari şi locatari, proprietarii de imobile (clădiri şi terenuri), pompierii oraşului Luduş, Direcţia Apelor Mureş – punctul operativ Luduş.

 

 

 

 

                                                                        A CONSEMNAT,

                                                                        DAN LUDUSAN

 

 

 

                                                                                                                     FOTO: DANIEL PETAC

 

 

 

ÎN ATENŢIA CETĂŢENILOR CU ACTELE DE IDENTITATE EXPIRATE/FĂRĂ ACTE DE IDENTITATE !

$
0
0

 

 

                   

 

 

Serviciul Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanei Luduş aduce la cunoştinţă cetăţenilor cu vârsta de peste 18 ani, din localităţile: Luduş, Aţintiş, Bichiş, Bogata, Cheţani, Cuci, Papiu Ilarian, Sânger, Şăulia, Tăureni, Valea Largă şi Zau de Câmpie, posesori de acte de identitate expirate că, în conformitate cu legislaţia în vigoare, în termen de 15 zile de la expirarea termenului de valabilitate al actului, au obligaţia să se adreseze Serviciului de Evidenţă a Persoanelor Luduş în vederea punerii în legalitate.       

În acest sens vă facem cunoscut:        

 

                PROGRAMUL DE LUCRU CU PUBLICUL

în săptămâna premergătoare alegerilor 3.12.2012 – 9.12.2012

 

LUNI - 3.12.2012 – program de lucru cu publicul de la ora 8ºº – 15ºº.

MARŢI– 4.12.2012 - program de lucru cu publicul de la ora 8ºº – 15ºº.

MIERCURI– 5.12.2012 - program de lucru cu publicul de la ora 8ºº – 15ºº.

JOI – 6.12.2012 - program de lucru cu publicul de la ora 8ºº – 13ºº şi de la ora 14ºº – 18³º.

VINERI– 7.12.2012 - program de lucru cu publicul de la ora 8ºº – 13ºº.

SÂMBĂTĂ– 8.12.2012 - program de lucru cu publicul de la ora 8ºº - 16ºº.

DUMINICĂ -  9.12.2012 - program de lucru cu publicul de la ora 8ºº - 21ºº.

 

Informaţii suplimentare se pot obţine la numărul de telefon: 0265/411045.

 

 

 

 

                                                                           Şef serviciu,

                                                                  Colcer-Iuga Lăcrimioara

 

 

SĂRBĂTORIREA ZILEI NAŢIONALE A ROMÂNIEI, LA LUDUŞ !

$
0
0

 

 

     

 

 

Sâmbătă, 1 DECEMBRIE 2012, DE ZIUA NAŢIONALĂ A ROMÂNIEI, la ora 11, la Biserica Ortodoxă cu hramul „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel”, din Luduş, a fost sfinţit drapelul naţional, pregătindu-l astfel pentru înălţarea pe catargul din Piaţa Unirii. Slujba a fost oficiată împreună de părintele protopop Lucian Voşloban, preoţii ortodocşi Vasile Cercel şi Mihai Cercel, preotul greco-catolic Sorin Russu.

 

 

                   

 

                   

 

 

La ora 12. În acordurile semnalului de atenţionare şi a marşului de întâmpinare, în Piaţa Unirii a sosit delegaţia purtând drapelul recent sfinţit şi binecuvântat. Pe durata intonării Onorului la drapel şi a Imnului Naţional, drapelul, însumând 54 de metri pătraţi a fost ridicat la înălţimea de 22 de metri. E bine să se ştie că în acest loc, acum 94 de ani, după întoarcerea de la Alba Iulia a luduşenilor, în această piaţă s-a intonat Imnul Deşteaptă-te, române, şi, timp de trei zile, românii au cântat şi au jucat Hora Unirii.

 

 

                   

 

                   

 

 

1 Decembrie 2012, ora 14. În parcul central al oraşului Luduş a început ceremonialul religios şi militar la Monumentul Ostaşului Român, de omagiere a făuritorilor Marii Uniri. După Onorul la drapel şi intonarea Imnului Naţional, părintele protopop Lucian Voşloban, împreună cu preoţii ortodocşi Constantin Savu, Viorel Ormenişan, Vasile Cercel şi preotul greco-catolic Sorin Russu a oficiat slujba de pomenire. Despre semnificaţia istorică a Zilei de 1 Decembrie 1918 au vorbit primarul Ioan Cristian Moldovan, colonelul(R) Sever Popovici, ing. Ovidiu Dancu, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Mureş.

 

 

                  

 

                  

 

 

În acordurile Imnului Eroilor au depus coroane ale recunoştinţei delegaţii reprezentând ANVR şi Asociaţia Cadrelor Militare în Retragere şi Rezervă Mureş, ANVR Luduş, Garnizoana Târgu Mureş, Consiliul Judeţean, Primăria Luduş, Poliţia şi Jandarmeria Luduş, Autoritatea Teritorială de Ordine Publică Mureş, prin dl. Akoş Daniel Mora, Poliţia Locală, intituţiile de învăţământ, Finanţele Publice, Spitalul Orăşenesc, Ocolul Silvic, FZL, Societea Electrica – Distribuţie, SC Rosal Grup, filialele locale ale USL, UDMR, ARD, PRM, PPDD, precum şi senatorul Petru Başa şi consilierul judeţean Florin Urcan. Ceremonialul militar şi religios s-a încheiat cu defilarea Gărzii de Onoare.

 

 

                 

 

                 

 

 

În grupul oficialităţilor s-au aflat jurist Eugenia Giurgea, secretara Unităţii Administrative Luduş, Manuel Augustin Butiulcă, fost subprefect, generalul de brigadă (R) Gheorghe Popa, locotenent colonelul Dinu Babă, reprezentantul comndantului Garnizoanei Târgu Mureş, căpitanul Codruţ Ţintă, comandantul companiei de onoare, consilierii locali, consilierii primarului, Liviu Botezan, Ovidiu Pop, Sorinel Tripon, administrator public, Daniel Şofron, director ADP, comisarul Nicolae Cotta, comandantul Poliţiei Luduş, căpitanul Gheorghe Vântu, comandantul subunităţii din Luduş a Jandarmeriei Române, poliţişti locali, reprezentanţi ai IGSU, cadre militare în rezervă.

La aceeaşi oră a fost inaugurată si instalaţia de iluminat festiv din oraş.

 

 

               

 

               

 

 

1 Decembrie 2012, ora 18. În sala mare a Casei de Cultură din Luduş a debutat, printr-un potpuriu de cunoscute melodii populare, în interpretarea Orchestrei Radio România, dirijată de Adrian Grigoraş, spectacolul de înaltă ţinută artistică ROMÂNIA-N SĂRBĂTOARE, dedicat ZILEI NAŢIONALE A ROMÂNIEI şi prezentat pe întreaga sa durată de Nataşa Raab.

 

 

                                  

 

 

Primit cu aplauze de peste şapte sute de spectatori, primarul Ioan Cristian Moldovan i-a invitat pe luduşeni să retrăiască această sfântă zi naţională, împreună cu mesagerii folclorului românesc, bucuria şi entuziasmul făuritorilor Marii Uniri, să preia şi să transmită urmaşilor valorile naţionale lăsate moştenire de aceştia. În numele Primăriei şi al Consiliului Local, a conferit Orchestrei de muzică populară radio, din Bucureşti, Diploma aniversară, în semn de preţuire pentru întreaga activitate desfăşurată în cei 53 de ani de existenţă a sa. Într-un alt moment al spectacolului, luduşenii au fost felicitaţi, cu prilejul Zilei Naţionale a României, de Ciprian Dobre, preşedintele Consiliului Judeţean Mureş.

 

 

               

 

               

 

 

Pe parcursul a aproape patru ore, luduşenii şi-au bucurat sufletul cu frumuseţea melodiilor şi a portului popular, prezentate de cei 29 de solişti locali şi dansatorii Ansamblului „Ardealul”, din Luduş, coregrafi Mariana şi Petru Pop, şi-au îmbogăţit gingăşia sentimentelor de dragoste şi tăria iubirii de patrie, cu mesajele descifrate uşor în cântecele interpretate pe scenă şi în prezentările Nataşei Raab. Au fost numeroase momentele în care luduşenii i-au aplaudat îndelung, la scenă deschisă, pe artişti sau în care au cântat împreună cu interpreţii cunoscuţi.

 

 

               

 

               

 

 

Aşa s-au petrecut lucrurile când pe scenă au evoluat Veta Biriş, Mariana Deac, Marius Ciprian Pop, Viorica Flintaşu, Leontina Pop şi luduşenii Ovidiu Nechita, Monica Pârlea şi Roxana Pop. A fost pentru prima oară în istoria Luduşului când un spectacol festiv a putut fi urmărit de întreaga ţară, prin transmisiunea în direct realizată de Televiziunea Favorit, Radio România, Radio Antena Satelor şi postul regional Radio Transilvania Luduş, precum şi repetatele urări: LA MULŢI ANI, ROMÂNIA!,  LA MULŢI ANI, ROMÂNI DE PRETUTINDENI!,  LA MULŢI ANI, LUDUŞENI!

 

 

 

 

                                                                            A CONSEMNAT,

                                                                         MIRCEA GHEBOREAN

                                                                                                 

 

 

 

                                                                                                                      FOTO:

                                                                                                         VLAD ALEXANDRU PETAC

 

Loredana Groza: “Cristi, ai spart gura târgului !”

$
0
0

 

 

         

 

 

Cel mai îndrăgit show PRO TV al momentului – “Vocea României” a debutat în în spiritul zilei de 1 Decembrie. Mai exact, concurenții rămași în competiție au deschis seara de duminică interpretând într-un mod original imnul României – “Deșteaptă-te, române!”. De altfel întrega seară a fost în ton cu ziua de 1 Decembrie. Cei mai mulți antrenori au decis ca participanții să interpreteze melodii românești. Așa se face că pe scenă au răsunat piese precum “Te iubeam”, “Un actor grăbit”, dar și consacrata melodie a lui Goran Bregovic – “Kalasnikov”.

 

 

                

 

 

“Piesa lui Bregovic este inspirată din folclorul românesc, iar la baza ei stă Ciocârlia noastră românească” – a justificat Loredana alegerea acestei piese pentru concurentul ei, Cristi Nistor.

În seara aceasta Cristi Nistor a lăsat de-o parte "Cojile de portocale" pentru Goran Bregovic, deoarece "Kalasnicov" are la bază "Ciocârlia". O combinaţie inedită cu dans şi versuri româneşti, ce l-a transportat pe Cristi Nistor un drum lung, de la melodiile romantice la explozia de energie.

Aşa cum era de aşteptat, Cristi Nistor şi "Kalasnicov" sunt preferaţii publicului. Surprinzător, Loredana alege să meargă spre victorie cu "Inima de 16 ani" a lui Teodor Manciulea.

 

 

                

 

 

Loredana însă a fost de departe vedeta serii la capitolul vestimentație, ea purtând cea mai îndrăzneață ținută de până acum, de la Vocea României.  Ea a ales o rochie neagră, cu epoleți bătuți cu pietre transparente. Detaliul care a ieșit în evidență a fost însă podoaba pe care cântăreața a avut-o pe cap. Vedeta a purtat o coroniță neagră cu pietre incolore, iar în păr a prins flori mari, în culori vesele, întreaga ”construcție” părând o combinație între ornamentele pentru cap din costumele bănățene și sârbești și portul țigănesc. Vedeta a avut o fustă din piele roșie, cu motive etno la bază și prinsă cu o centură în formă de fundă.

 

 

 

 

                                                                                  A CONSEMNAT,

                                                                                  DAN LUDUSAN

 

 

Viewing all 122 articles
Browse latest View live